Fasoláda- fazolová polévka

Fasoláda- fazolová polévka

zařazeno v: Řecká kuchyně | 0
Sdílejte s přáteli:

Řecká fazolová polévka

Jiná země jiný mrav. Řecka fasoláda stejná jako česká fazolajda  😀 

 

Ingredience

  • 1 větší cibule(v Řecku se používá na vše sladká, červená)
  • Půl kila bílých fazolí
  • Hrstka celerové natě
  • 2 větší mrkve
  • olivový olej

 

 Postup 

Fazole si den předen namočíme do studené vody, aby byli rychleji uvařené a chutnější. Do hrnce přidáme  k fazoli nahrubo nakrájenou cibuli, mrkev nakrájenou na kolečka a celerovou nať. Vše osolíme, opepříme a dáme vařit. Asi po 10 minutách slijeme vodu a nalijeme novou, do které vymačkáme šťávu z citrónu a přidáme i olivový olej. Vaříme do zhoustnutí a změknutí fazolí. Na talíři si ještě každá můžete dozdobit nakrájenou cibulí. Fasoláda je podobná té naší fazolové, ale řekla bych, že naše je chuťové i ingrediencemi bohatší. Já třeba ráda přidám klobásku. 😉

 

fasoláda

 

 

Přeji dobrou chuť a pokud máte doma více chlapů jako já, připravte si kapky do očí a pořádně větrejte. Je to vážně síla  😀 

 

 

Napsat komentář