Řecká fazolová polévka
Jiná země jiný mrav. Řecka fasoláda stejná jako česká fazolajda 😀
Ingredience
- 1 větší cibule(v Řecku se používá na vše sladká, červená)
- Půl kila bílých fazolí
- Hrstka celerové natě
- 2 větší mrkve
- olivový olej
Postup
Fazole si den předen namočíme do studené vody, aby byli rychleji uvařené a chutnější. Do hrnce přidáme k fazoli nahrubo nakrájenou cibuli, mrkev nakrájenou na kolečka a celerovou nať. Vše osolíme, opepříme a dáme vařit. Asi po 10 minutách slijeme vodu a nalijeme novou, do které vymačkáme šťávu z citrónu a přidáme i olivový olej. Vaříme do zhoustnutí a změknutí fazolí. Na talíři si ještě každá můžete dozdobit nakrájenou cibulí. Fasoláda je podobná té naší fazolové, ale řekla bych, že naše je chuťové i ingrediencemi bohatší. Já třeba ráda přidám klobásku. 😉
Přeji dobrou chuť a pokud máte doma více chlapů jako já, připravte si kapky do očí a pořádně větrejte. Je to vážně síla 😀