Kuře 100x krát jinak
Ingredience
- 1 Celé kuře, nebo stehna
- 2 kg brambor
- 3 – 4 stroužky česneku
- 3 – 4 rajčata hodně zralé
- Oregano
- 1 citrón
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
Postup
Maso omyjeme, osolíme a opepříme. Naporcujeme ho na větší půlky a vložíme na vymaštěný pekáč s olivovým olejem. Přidáme na plátky nakrájené brambory, nadrobno nakrájený česnek a nastrouhaná rajčata i se slupkami. Brambory i maso posypeme oregánem a povrch ještě pokapeme olivovým olejem a citrónem. Dáme zapéct do trouby a pomalu pečeme při 200 stupních. Když je jedna strana opečená, obrátíme trochu podlijeme vodou a promícháme brambory. Nakonec po zapečení vyndáme slupky z rajčat a můžeme podávat. Je to moc dobré. Kuře se dá udělat na 100 různých způsobů. Kuřecí maso je velmi chutné, dietní a rychlé na přípravu. U nás doma je asi nejoblíbenější smažené a pečené.Taková ta obyčejná klasika. Jak máte rádi upravené kuřátko vy? Napište mi do komentáře pod článkem.
Přeji dobrou chuť 😀 Už mám od Jiřinky pro vás slíbený výborný salát, tak se můžete těšit. Řecká kuchyně je prostě báječná.