Makaróny- Pasticcio na řecký způsob
Mám tu pro vás další báječný recept od naší kamarádky Jiřinky z dalekého Řecka 😉
Ingredience:
- Makaróny 1 balení
- 1 Kg mletého hovězího masa
- 2 větší cibule
- 1 petrželovou nať
- 1/5 lžičky skořice
- sůl
- 3 stroužky česneku
- pepř
- olej
- 2 – 3 hřebíčky
- bílé víno na podlití
- 2 rajčata
- 1 vejce
- 1 rajský protlak
- voda na podlití a dušení
- Bešamel domácí nebo koupenou jíšku s muškátovým oříškem
Postup
Uvaříme si makaróny ve slané horké vodě, zchladíme a necháme v cedníku okapat. Cibulku restujeme v hrnci společně s kořením a přidáme mleté hovězí maso. Podlijeme bílým vínem, vodou a přidáme nastrouhaná rajčata s rajským protlakem. Osolíme, opepříme a dusíme dokud není maso měkké. Nakonec přidáme vajíčko a sundáme hrnec z plotny. Připravíme si Bešamel a dáme ho stranou vychladit. Pro ty hospodyňky, které by náhodou nevěděli co je Bešamel, napíšu jednoduchý postup. Rozpustit na pánvi máslo a přidat hladkou mouku. Zhruba tak 1 minutu mícháme dokud jíška nepřestane pěnit a pak opatrně šlehací metlou mícháme a přiléváme mléko. Dáváme pozor na vzniklé žmolky. Množství jíšky určíme podle množství omáčky, kterou chceme zahustit. Pasticcio se zapéká a tak si do vymazaného pekáčku vložíme makaróny a nastrouháme na ně sýr. Na tuto vrstvu dáme vrstvu mletého masa a znovu navršíme vrstvou s makaróny. Bešamelovou omáčkou zalijeme celý povrch a dáme péct na 180 stupňů.
Nezbývá mi už nic jiného, než vám popřát dobrou chuť 😉
Do komentáře napiš jak se ti Pasticcio povedlo.