Ingredience
- Kuřecí stehna 1kg
- Dva pomeranče
- Zázvor
- Sojová omáčka tmavá
- Sojová omáčka světlá
- Sůl
- Pepř
- Cibule 2 kusy
- Česnek 2 stroužky
- Lžíce medu
- Olej
Postup
Vymačkáme šťávu z pomerančů a přidáme obě sojové omáčky, lžičku medu, utřený česnek a nastrouhaný zázvor. Do takto připravené marinády vložíme osolená a opepřená stehna s cibulí nakrájenou na slabé půl měsíce a necháme přes noc odležet. Kuřecí stehna potom na oleji zprudka osmažíme z obou stran a vyndáme na pekáček. Dovaříme cibuli v marinádě asi 4 – 5 minut. Marinádu vylejeme na stehna v pekáčku přikryjeme a dáme smažit do trouby na teplotu 200 stupňů. Podáváme se zapečenými bramborami, nebo s rýži. U nás doma je to velice oblíbené jídlo a já doufám, že bude i u vás. Rychlé, jednoduché a chutné.
Dobrou chuť. 😉
Jak vám chutnalo? Už jste si to vyzkoušeli?Napište mi!