Kuřecí stehna pikantní na pomerančích

Kuřecí stehna pikantní na pomerančích

zařazeno v: Čínská kuchyně | 0
Sdílejte s přáteli:

Ingredience

  • Kuřecí stehna 1kg kuřecí stehna
  • Dva pomeranče
  • Zázvor
  • Sojová omáčka tmavá
  • Sojová omáčka světlá
  • Sůl
  • Pepř
  • Cibule 2 kusy
  • Česnek 2 stroužky
  • Lžíce medu
  • Olej

Postup 

Vymačkáme šťávu z pomerančů a přidáme obě sojové omáčky, lžičku medu, utřený česnek a nastrouhaný zázvor. Do takto připravené marinády vložíme osolená a opepřená  stehna s cibulí nakrájenou na slabé půl měsíce a necháme přes noc odležet. Kuřecí stehna potom na oleji zprudka osmažíme z obou stran a vyndáme na pekáček. Dovaříme cibuli v marinádě asi 4 – 5 minut. Marinádu vylejeme na stehna v pekáčku přikryjeme a dáme smažit do trouby na teplotu 200 stupňů. Podáváme se zapečenými bramborami, nebo s rýži. U nás doma je to velice oblíbené jídlo a já doufám, že bude i u vás. Rychlé, jednoduché a chutné.

Dobrou chuť. 😉


Jak vám chutnalo? Už jste si to vyzkoušeli?Napište mi!

 

Napsat komentář