Pasticcio

Pasticcio

zařazeno v: Řecká kuchyně | 0
Sdílejte s přáteli:

Makaróny- Pasticcio na řecký způsob

 

Mám tu pro vás další báječný recept od naší kamarádky Jiřinky z dalekého Řecka 😉

Ingredience:

 

  • Makaróny 1 balení
  • 1 Kg mletého hovězího masa
  • 2 větší cibule
  • 1 petrželovou nať
  • 1/5 lžičky skořice
  • sůl
  • 3 stroužky česneku
  • pepř
  • olej
  • 2 – 3 hřebíčky
  • bílé víno na podlití
  • 2 rajčata
  • 1 vejce 
  • 1 rajský protlak
  • voda na podlití a dušení 
  • Bešamel domácí nebo koupenou jíšku s muškátovým oříškem

 

Postup 

Uvaříme si makaróny ve slané horké vodě, zchladíme a necháme v cedníku okapat. Cibulku restujeme v hrnci společně s kořením a přidáme mleté hovězí maso. Podlijeme bílým vínem, vodou a přidáme nastrouhaná rajčata s rajským protlakem. Osolíme, opepříme a dusíme dokud není maso měkké. Nakonec přidáme vajíčko a sundáme hrnec z plotny. Připravíme si Bešamel a dáme ho stranou vychladit. Pro ty hospodyňky, které by náhodou nevěděli co je Bešamel, napíšu jednoduchý postup. Rozpustit na pánvi máslo a přidat hladkou mouku. Zhruba tak 1 minutu mícháme dokud jíška nepřestane pěnit a pak opatrně šlehací metlou mícháme a přiléváme mléko. Dáváme pozor na vzniklé žmolky. Množství jíšky určíme podle množství omáčky, kterou chceme zahustit. Pasticcio se zapéká a tak si  do vymazaného pekáčku vložíme makaróny a  nastrouháme na ně sýr. Na tuto vrstvu dáme vrstvu mletého masa a znovu navršíme vrstvou s makaróny. Bešamelovou omáčkou zalijeme celý povrch a dáme péct na 180 stupňů.

 

 

Nezbývá mi už nic jiného, než vám popřát dobrou chuť  😉 

 

Pasticio

 


Do komentáře napiš jak se ti Pasticcio povedlo.

Napsat komentář